Ilmavesilämpö

Ilmavesilämpö on edistyksellinen lämmitysmuoto

Ilmavesilämpöpumpun käyttö on yleistynyt runsaasti, sen edullisen investointihinnan ja käyttökustannuksensa vuoksi. Olemme ehkä tavanneet vastaavanlaisia, hieman pienempiä lämmitysjärjestelmiä jo pidemmän aikaa, nimittäin ilmalämpöpumppuja. Näiden kahden perustoiminta ei oikeastaan kovin paljoa eroa toisistaan, molemmat tuottavat lämpöä suoraan ulkoilmasta. Ilmalämpöpumppu puhaltaa tuottamansa lämmön sisäyksikön kautta suoraan sisäilmaan, kun taas ilmavesilämpöpumppu siirtää tuottamansa lämpöenergian veteen. Ilmavesilämpöpumpulla voidaankin lämmittää lattialämmityksen tai patteriverkoston lisäksi myös lämmin käyttövesi.

Ilmavesilämmitys eroaa ilmalämpöpumpusta aika paljon. Ilmavesilämpöpumpussa on huomattavasti enemmän tehoa verrattuna ilmalämpöpumppuun ja sitä voidaan käyttää kodin päälämmitysjärjestelmänä, toisin kuin ilmalämpöpumppua vain lisälämmönlähteenä. On myös erittäin suosittua asentaa ilmavesilämpöpumppu esimerkiksi öljykattilan rinnalle lisälämmönlähteeksi. Öljykattilan voi näin huoletta käyttää loppuun ja kun siitä aika jättää, niin on jo valmiina toimiva lämmitysjärjestelmä, joka voidaan ottaa itsenäiseen lämmityskäyttöön.

Mihin ilmavesilämpöpumpun voi asentaa?

Ei ole oikeastaan syytä miksi ilmavesilämpöpumppua ei voisi asentaa, siihen ei tarvitse myöskään hakea kaupungilta vastaavanlaista toimenpidelupaa, kuin esimerkiksi maalämmölle täytyy. Jos ulkoyksikölle löytyy riittävästi tilaa, niin ilmavesilämpöpumpun voi asentaa lähestulkoon kotiin kuin kotiin. Suurempiin kiinteistöihinkin asennetaan ilmavesijärjestelmiä, varsinkin alueilla joissa ei saa porata maalämpökaivoja, on ilmavesi todella suosittu lämmitysmuoto.

Onko ilmavesilämmitys edullista?

Markkinoilla on paljon hyviä lämmitysratkaisuja, mutta ilmavesilämpöpumppu on yksi suosituimmista, eikä syyttä. Se on lähes yhtä edullinen käyttää kuin maalämpöpumppu, eikä pihalle tarvitse tehdä maalämmön vaatimaa porakaivoa. Sen vuoksi ilmavesijärjestelmän hankintahinta on hieman edullisempi kuin maalämmön. Yleisesti ottaen ilmavesijärjestelmän saa noin 15 – 30% edullisemmin kuin vastaavan tasoisen maalämpöjärjestelmän saisi. Ottaen huomioon, että ilmaveden lämmityskustannukset ovat keskimäärin vain noin 5 -10% korkeammat kuin maalämpöpumpulla, niin ilmavesijärjestelmän valinta on hyvinkin perusteltua.

Ilmavesilämpöpumpun asennus on vaivatonta

Ilmavesijärjestelmän asennus vaatii ulkona noin pesukoneen kokoisen, mutta puolta ohuemman tilan.  Sisätiloihin asennetaan noin jääkaapin kokoinen sisäyksikkö/lämminvesivaraaja. Ulkoyksikkö, jossa lämpö tuotetaan, asennetaan ulos heti seinän taakse. Sieltä tuotettu lämpöenergia johdetaan eteenpäin sisäyksikköön, joka on yleensä asennettu tekniseen tilaan tai pannuhuoneeseen. Ilmavesilämpöpumppu tuottaa lämpöä koko kodin tarpeisiin, se lämmittää niin käyttöveden kuin lattialämmityksenkin. Laitteisto pystyy tuottamaan riittävän lämmintä vettä myös vanhempien rakennusten lämmitystarpeisiin ja myös patteriverkostoihin.

Taitavaa palvelua

Oletko kiinnostunut kuulemaan kannattaisiko ilmavesilämpöpumppu myös teidän kotiinne?

Taitavat asiantuntijamme suunnittelevat teille oikeanlaisen ja turvallisen ilmavesijärjestelmän. Otamme huomioon myös erityistarpeenne, esimerkiksi suuremman käyttöveden kulutuksen. Tiesithän, että ilmavesijärjestelmän voi asentaa sekä uuteen että vanhaan kotiin.

Asennuspalvelumme on kokonaisvaltainen ja kattaa kaiken suunnittelusta asennukseen. Toteutamme ilmavesijärjestelmien asennuksia vuodenajasta riippumatta, myös talvellakin.

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme!

– Lämmintä Taitavasti –