Ilmavesilämpö

Ilmavesilämpö on edistyksellinen lämmitysmuoto

Ilmavesilämpöpumppu saattaa olla vielä joillekin suhteellisen tuntematon lämmitysjärjestelmänä. Sen käyttö on kuitenkin yleistynyt runsaasti, varsinkin eteläsuomessa, sen edullisen investointihinnan ja käyttökustannuksensa vuoksi. Silti olemme ehkä tavanneet vastaavanlaisia, hieman pienempiä lämmitysjärjestelmiä, jo pidemmän aikaa naapurustoissamme tai jopa kotonamme, nimittäin ilmalämpöpumppuja. Näiden kahden perustoiminta ei oikeastaan kovin paljoa eroa toisistaan, molemmat tuottavat lämpöä suoraan ulkoilmasta. Ilmalämpöpumppu puhaltaa vain tuottamansa lämmön sisäyksikön kautta suoraan sisäilmaan, kun taas ilmavesilämpöpumppu siirtää tuottamansa lämpöenergian veteen. Ilmavesilämpöpumpulla voidaankin lämmittää esimerkiksi lattialämmityksen lisäksi myös lämmin käyttövesi.

Ilmavesilämmitys eroaa kuitenkin ilmalämpöpumpusta aika paljon, ensinnäkin jo ulkoyksiköiden koon puolesta. Ilmavesilämpöpumpussa on myös huomattavasti enemmän tehoa verrattuna ilmalämpöpumppuun, ja sitä voidaankin käyttää kodin päälämmitysjärjestelmänä, toisin kuin ilmalämpöpumppua vain lisälämmönlähteenä. Toisaalta on myös erittäin suosittua asentaa ilmavesilämpöpumppu esimerkiksi öljykattilan rinnalle lisälämmönlähteeksi. Öljykattilan voi näin huoletta käyttää loppuun ja kun sen aika jättää, niin onkin jo valmiina toimiva lämmitysjärjestelmä, joka voidaan ottaa sitten itsenäiseen lämmityskäyttöön.

Mihin ilmavesilämpöpumpun voi asentaa?

Ei ole oikeastaan syytä miksi ilmavesilämpöpumppua ei voisi asentaa, siihen ei tarvitse myöskään hakea kaupungilta vastaavanlaista toimenpidelupaa, kuin esimerkiksi maalämmölle täytyy. Jos ulkoyksikölle löytyy riittävästi tilaa, niin ilmavesilämpöpumpun voi asentaa lähestulkoon kotiin kuin kotiin. Suurempiin kiinteistöihinkin asennetaan ilmavesijärjestelmiä, varsinkin alueilla joissa ei saa porata maalämpökaivoja, on ilmavesi todella suosittu lämmitysmuoto.

Onko ilmavesilämmitys edullista?

Markkinoilla on paljon hyviä lämmitysratkaisuja, mutta ilmavesilämpöpumppu on yksi suosituimmista, eikä syyttä. Se on lähes yhtä edullinen käyttää kuin maalämpöpumppu, eikä pihalle tarvitse tehdä maalämmön vaatimaa porakaivoa. Sen vuoksi ilmavesijärjestelmän hankintahinta on hieman edullisempi kuin maalämmön. Yleisesti ottaen ilmavesijärjestelmän saa noin 15 – 20% edullisemmin kuin vastaavan tasoisen maalämpöjärjestelmän saisi. Ottaen huomioon, että ilmaveden lämmityskustannukset ovat keskimäärin vain noin 5% korkeammat kuin maalämpöpumpulla, niin ilmavesijärjestelmän valinta on hyvinkin perusteltua.

Ilmavesilämpöpumpun asennus on vaivatonta

Yleensä ilmavesijärjestelmän asennus vaatii vain noin pesukoneen kokoisen, mutta puolta ohuemman, ulkoyksikön ja noin jääkaapin kokoisen sisäyksikön. Ulkoyksikkö, jossa lämpö tuotetaan, asennetaan ulos heti seinän taakse. Sieltä tuotettu lämpöenergia johdetaan eteenpäin sisäyksikköön, joka on yleensä asennettu tekniseen tilaan tai pannuhuoneeseen. Ilmavesilämpöpumppu tuottaa lämpöä koko kodin tarpeisiin, se lämmittää niin käyttöveden kuin lattialämmityksenkin. Laitteisto pystyy tuottamaan riittävän lämmintä vettä myös vanhempien kotitalouksien lämmitystarpeisiin ja myös patteriverkostoihin.

Taitavaa palvelua

Oletko kiinnostunut kuulemaan kannattaisiko ilmavesilämpöpumppu myös teidän kotiinne?

Taitavat asiantuntijamme suunnittelevat teille oikeanlaisen ja turvallisen ilmavesijärjestelmän. Otamme huomioon myös erityistarpeenne, esimerkiksi suuremman käyttöveden kulutuksen. Tiesithän, että ilmavesijärjestelmän voi asentaa sekä uuteen että vanhaan kotiin.

Asennuspalvelumme on kokonaisvaltainen ja kattaa kaiken suunnittelusta asennukseen. Toteutamme ilmavesijärjestelmien asennuksia vuodenajasta riippumatta, myös talvellakin.

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme!

– Lämmintä Taitavasti –